Пора покинути офіси!

Пора покинути офіси!Як було виявлено, дев’ять із 10-ти працівників, скажімо, у Великобританії, прагнуть працювати де завгодно – тільки не у набридливому офісі. Сучасне офісне приміщення Microsoft розташоване на одному з дерев лондонського парку – воно неначе доводить: „немає нічого простішого, ніж зламати стереотипи і звільнитися від консервативної моделі світогляду”, пише Management-issues.com.

Дослідження, яке стосувалося питань віддаленого співробітництва, також виявило, що три чверті людей вважають гнучкість робочого графіку та географії вирішальним фактором при виборі роботи. При цьому половина респондентів переконані, що їхнє життя могло б стати менш напруженим, якби на роботі вони мали більшу здатність „для маневру”.

На превеликий жаль у головах більшості управлінців глибоко засіло упередження, що співробітники, які працюють віддалено, не здатні рухатися по кар’єрній драбині, ними важко керувати, а іноді – навіть спілкуватися. По суті ж, віддалена робота – це один зі способів визволення із тенет офісу, здобуття більшого контролю над власним часом та свободи у житті.

MUST READ:  Як розпізнати брехню в словах боса

Том Стюарт, міжнародний експерт з питань персоналу та технологій, додає: „Якби люди могли вільно обирати час та спосіб роботи – вони б рідше страждали від стресу, були більш ефективними та продуктивними. Адже наявність вибору не лише дає більшу владу, але й піднімає мораль, покращує стосунки між співробітниками та їхніми керівниками і т. п.”

Окрім цього, робота поза офісом може принести безліч переваг для навколишнього середовища. Уявіть наскільки зменшиться забрудненість повітря, якщо десятки та сотні тисяч машин не їхатимуть вранці до своїх офісів…

Робота повинна бути не місцем, куди ми ходимо, а завданням, яке ми виконуємо. Чи не так?